Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Šešlija: Pacijenti koji su dobili infekciju nakon operacije su dobro, neće biti posljedica

Izvor: Filter

Na društvenim mrežama fejsbuk i tviter pojavile su se informacije da je 15 pacijenata Bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu nakon operacije katarakte dobilo upalu unutrašnjosti očne jabučice. Pojedinci su pisali da su nakon toga pacijenti na liječenje upućeni u Beograd.

Kontaktirali smo direktora Bolnice “Srbija” Nebojšu Šešliju, koji nam je potvrdio da je došlo do infekcije, ali je demantovao navode da je pacijenatima vid ugrožen i da su na liječenju u Beogradu.

U izjavi za portal Filter Šešlija kaže da se sve desilo prije sedam dana a da su pacijenti dobro.

“Svi su, nakon što je utvrđena infekcija dobili adekvatnu terapiju u našoj ustanovi i niko od njih neće imati posljedica zbog infekcije, niti komplikacija sa vidom”, rekao je Šešlija.

Dodao je da su u toku mikrobiološke analize jer su odmah po utvrđivanju infekcije kod pacijenata uzeti uzorci sa svih površina i iz svih rastvora koji se koriste tokom operacija. O rezultatima analize briseva javnost će biti obaviještena, poručuje direktor bolnice.

Šešlija demantuje navode da su pacijenti hitno upućeni na liječenje u Beograd, nazivajući ih zlonamjernim.

“Svi su odmah dobili adekvatnu terapiju u našoj bolnici. Da je bilo kome od njih zatrebalo liječenje u nekoj drugoj ustanovi, odmah bismo odreagovali jer nam je interes pacijenata najvažniji”, poručuje Šešlija.

Dodaje da je, nakon što su pomenuti pacijenti operisani, do danas urađeno još 20-ak operacija koje su prošle bez ikakvih problema.

“Najvažnije je da ćemo otkriti uzrok. Takođe, sve pacijente smo na vrijeme i adekvatno zbrinuli i posljedica po njihov vid nema”, rekao je Šešlija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com