Татјана Мотика скоро двије деценије у служби грађана Републике Српске

Фото: МУП РС

Извор: Филтер

Татјана Мотика, замјеник командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево, већ 18 година ради као полицијска службеница у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

У тексту који је објављен на званичним каналима МУП-а Српске на друштвеним мрежама, истиче се да је Татјана након дипломе Факултета физичке културе у Палама и завршеног приправничког стажа у тадашњем Центру јавне безбједности Источно Сарајево, каријеру започела на мјесту помоћника командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево.

На том радном мјесту је све до 2012. године, када је распоређена на послове инспектора за вршење увиђаја саобраћајних незгода и обраду кривичних предмета, што је за њу, како каже, представљало једну већу одговорност, константан рад на терену и велико искуство.

Након десет година, тачније 2022. године Татјана је распоређена на послове замјеника командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево.

За Татјану/Тању колеге често знају рећи „да јој је саобраћај у крви“, што је и доказала у својој осамнаестогодишњој каријери радећи на овим пословима.

„Било је тешко одговорити свим изазовима, посебно гдје сте врло често немоћни да помогнете, а то се од вас очекује“ наводи Тања, додајући да је жена руководилац „тек посебан задатак“.

Имајући у виду да је завршила факултет физичке културе, љубав према спорту је неизоставна, посебно према планини и скијању. Татјана лиценцирани инструктор скијања и током зиме користи сваки слободан тренутак да са породицом проведе на планини.

Супруга је и мајка двоје дјеце.

Filter 2019