Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Сутра на Романији такмичење младих скијаша

Извор: Срна

Скијашко такмичење дјеце од шест до 12 година биће одржано сутра на скијалишту „Црвене стијене“ на Романији, у организацији соколачког Планинарског друштва „Гласинац“.

Према програму манифестације, пријава учесника и пробно скијање почињу од 11.00 часова. Појединачно такмичење почиње од 12.00 часова, екипно од 14.00, а проглашење побједника предвиђено је за 15.00 часова.

Млади скијаши спуштаће се обиљеженом стазом у двије вожње за сваког учесника и боље вријеме се узима за пласман.

За троје првопласираних по категоријама обезбијеђене су награде, а за све учеснике дипломе.

Секретар Планинарског друштва „Гласинац“ Вера Мијатовић рекла је Срни да се такмичење организује како би малишани савладали основне елементе скијања, да се друже, развијају такмичарски дух, те заволе зимске спортове и Романију.

„Љепота фантастичне природе, уживање дјеце у зимским радостима дају нам мотив и идеје да им викенде испунимо различитим садржајима и играма на снијегу и зато их позивамо да и сутра посјете нашу планину“, поручила је Мијатовићева.

Прво такмичење на скијалишту „Црвене стијене“ одржано је прошле године уз присуство великог броја дјеце.

Планинарско друштво „Гласинац“ које је основано на Сокоцу 2009. организатор је више спортско-забавних манифестација и планинарских похода и међу најактивнијим је у Републици Српској.


Filter 2019