Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Страхиња Ерић најбољи спортиста општине Пале

Фото: КСЦ Пале

Извор: Филтер

У организацији општинске управе Пале вечерас је у Културном центру одржана свечана манифестација „Избор спортисте општине Пале за 2022 годину“.

Најуспјешнијим спортистом у 2022. години у Палама проглашен је Страхиња Ерић.

Страхиња је члан смучарског клуба „Сарајево, Источно Сарајево” Пале и такмичар у смучарском трчању и биатлону.

Другопласирани на избору најбољих спортиста Пала је Марко Шљивић, најбоље рангирани алпски скијаш од постојања смучарских савеза Републике Српске и Босне и Херцеговине до данас, саопштено је из Културно-спортског центра Пале.

Трећа позиција припала је Алекси Вуковићу, члану смучарског клуба „Романија“.

Фото: КСЦ Пале

Међу десет најбољих спортиста Пала су и Димитрије Савић, Манојло Ђурић, Николина Клачар, Лука Вуковић, Младен Павловић, Ђорђе Лиздек и Младена Петровић.

Осим десет најбољих спортиста, изабрано је и 25 перспективних.

Најуспјешнијим тренером у прошлој години проглашен је Младен Плакаловић из смучарског клуба „Сарајево, Источно Сарајево” Пале, титула најуспјешнијег спортског радника отишла је у руке Марка Спасојевића, тренера џудо клуба „Рајко Кушић“.

Најуспјешнијим спортским клубовима проглашени су џиу џицу клуб „ Јахорина“ и џудо клуб „Романија“.

У категорији спортиста инвалида и лица са посебним потребама за најбољу је проглашена Јована Драшковић из Удружења „Сунце“.

Награду публике добила је Јана Вукадин, чланица џиу џицу клуба „Јахорина”, која је проглашена и за перспективног спортисту општине Пале.

Фото: КСЦ Пале
Filter 2019