Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Свечана сједница поводом 30 година града Источно Сарајево

Извор: Срна

Свечана сједница Скупштине града Источно Сарајево, поводом 30 година од његовог формалног настанка биће одржана данас, а највише признање – Грб града биће додијељено предсједницима Републике Српске Милораду Додику и Србије Александру Вучићу за допринос развоју града.

Признање за допринос развоју Источног Сарајева – Грб града биће додијељено и Владама Републике Српске и Србије, те Митрополији дабробосанској Српске православне цркве, за предан рад на очувању духовности и саборности православног српског народа Сарајевско-романијске регије.

На свечаној сједници биће усвојена Резолуција о правцима даљег развоја, у којој ће посебно бити истакнуто све што овај град баштини кроз традицију и историју.

Посебна признања биће уручена општинским борачким организацијама, а захвалнице скупштинама шест градских општина и одборницима првог сазива Скупштине Српског града Сарајева, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

На свечану сједницу, заказану поводом обиљежавања 30 година од доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева 13. марта 1993. године, позвани су представници власти Републике Српске и највишег руководства Србије.

Позвани су и српски представници у институцијама БиХ, народни посланици из Источног Сарајева, начелници општина, а сједници ће присуствовати и одборници свих шест скупштина градских општина.

Свечана сједница Скупштине града Источно Сарајево биће одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву у 18.00 часова.

Filter 2019