Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /латиница

Регистрација аутомобила поскупљује од 9. марта

Извор: РТРС

Иако се доста прича о самом поскупљењу регистрације аутомобила, које ступа на снагу од 9. марта, оно није много значајно, рекао је предсједник Скупштине Удружења осигуравајућих друштава Републике Српске Бојан Поповић, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

– Поскупљење ступа на снагу за два дана, односно од 9. марта, а иако се много прича о томе, то поскупљење није толико значајно као досадашња поскупљења, која смо могли и сами да видимо, у смислу поскупљења горива, гума, дијелова и осталог – рекао је Поповић.

Додаје, када се прича о регистрацијама, оне се не састоје само од полисе осигурања.

– Ми када причамо о овоме спомињемо цијелу регистрацију, која се не састоји само од полисе регистрације. Цијена ауто одговорнисти је порасла за неких 18 одсто, што укупно представља поскупљење од седам до осам одсто, што зависи од врсте возила – истиче Поповић.

Како наводи, прошле седмице је такође дошло и до корекције издвајања средстава за Ауто мото савез Републике Српске, која је са 9 КМ, порасла на 12 КМ.

– Да не би дошло до ситуације да осигуравајућа друштва не могу плаћати штету, ми смо морали да се одлучимо на ово повећање – истиче Поповић, додавши да је уложен труд да се осигуравајућа друштва, али и осигураници једнако испоштују.


Filter 2019