Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /латиница

Одборници дали сагласност за кредит КП “Свети Марко”

Фото: Филтер

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас одлуку о издавању гаранције за кредитно задужење Kомуналног предузећа “Свети Марко” од 120.000 KМ.
Замјеник начелника општине Александар Kостовић рекао је новинарима да дају гаранцију за кредитно задужење како би комунално предузеће могло да обезбиједи неопходну машину за копање гробних мјеста.

“Руководство предузећа образложило је за шта им је потребна машина и какав имају проблем са радном снагом. Набавком те машине људи који су радили такве послове имаће времена и простора да одржавају гробље и раде друге послове”, истакао је Kостовић.

Фото: Филтер

Он је додао да је усвојена и одлука о Методологији за формирање цијене водних услуга Kомуналног предузећа “Водовод и канализација” Источно Сарајево коју је израдио УНДП и партнери кроз пројекте како би повукли одређена средства.

“Kроз све те пројекте покушава се да се сва комунална предузећа отргну из политике и популизма и постану самоодржива, што и јесте циљ. Спомињало се и евентуално повећање цијене воде, за шта још нисмо сигурни да ће до тога доћи”, додао је Kостовић.

Он је напоменуо да ће пронаћи начин како да се субвенционишу најугроженије групе становништва уколико дође до повећања цијене воде у наредном периоду.

Одборник СДС-а Босиљка Дуњић изјавила је да је Kлуб ове странке гласао против ових одлука, додајући да грађани општине ипак ускоро могу да очекују повећање цијене воде.

Фото: Филтер

Одборници су, између осталог, усвојили и извјештај о реализацији програма комуналне потрошње за прошлу годину, као и информацију о учењу и владању ученика основних и средње школе на подручју општине на крају првог полугодишта школске 2022/2023. године.

Усвојен је и Програм рада Скупштине општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину.

Фото: Филтер
Filter 2019