Овако ће изгледати нова зграда Полицијске управе Источно Сарајево

Фото: Фото Васке

Извор: Филтер

На Палама је јутрос положен камен темељац за изградњу нове зграде ПУ Источно Сарајево.

Изградњу реализује МУП Републике Српске уз подршку Владе и општине Пале, која је додијелила земљиште на којем се гради зграда.

Површина објекта, вриједности 9,8 милиона КМ, биће 4.432 метра квадратна корисне површине.

Извођач радова је предузеће “Грађење” са Пала, а рок за завршетак је 420 дана.

У објекту, који се гради на Корану, поред садашње зграде Полицијске управе, биће смјештене све структуре Полицијске управе Источно Сарајево и Полицијске станице Пале – од криминалистичке полиције, полиције до жандармерије.

Фото: Фото Васке

Сарајевско-романијска регија, Источно Сарајево и Пале имају посебну историјску улогу у стварању Републике Српске и зато је задовољство да Пале добију први намјенски објекат Полицијске управе, рекао је министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Kаран након полагања камена темељца. Он је подсјетио да је прво постројавање полиције Републике Српске обављено 30. марта 1992. године.

“Посебно је задавољство да Пале, које то заслужују из историјског разлога, добију први намјенски објекат било које полицијске управе МУП-а Републике Српске”, рекао је Kаран, преноси Срна.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је ово значајан дан за Пале, Источно Сарајево и Републику Српску, јер показује опредијељеност и континуитет Владе Републике Српске у изградњи институција на подручју Сарајевско-романијске регије.

Фото: Општина Пале
Filter 2019