Конкурс за финансирање пројеката ученика средњих школа са подручја општине Источно Ново Сарајево

Извор: Филтер

Општина Источно Ново Сарајево позива све ученике средњих школа, које се налазе на територији општине Источно Ново Сарајево, да учествују у конкурсу за финансирање мини пројеката „Скроји свој кутак по мјери“, којим ће допринјети љепшем изгледу Општине и показати да млади брину о својој локалној заједници.

“Уколико имате идеју и желите да је реализујете, а тиче се побољшања квалитета живота у нашој локалној заједници, општини Источно Ново Сарајево, можете је остварити кроз овај конкурс. Вашу идеју претворите у пројекат”, наводи се у конкурсу.

Како се даље наводи, Општинска управа овим пројектом настоји да сазна потребе и жеље младих људи који су везани за територију општине и начине њиховог рјешавања, да успостави дијалог са младим људима, да едукује младе људе о принципима пројектног програмирања, те да код младих људи пробуди осјећај припадности локалној заједници и потребу о бризи и очувању живота у локалној заједници кроз друштевни ангажман и активизам.

На овом конкурску биће награђена три најбоља пројекта и заједно ће са пројектним тимом реализовати изабране идеје на терену у локацијама које се налазе у општини Источно Ново Сарајево.

Прва награда за најбољи тим (разред) је путовање на мини екскурзију у Италију или Грчку, а за други и трећи тим награда је путовање на дневну екскурзију на атрактивну домаћу локацију.

На овај позив се могу пријавити ученици који похађају разреде из ЈУ Средње школе „28 јуни“ из Источног Новог Сарајева и из ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ из Источне Илиџе.

Општина ће да финансира пројекте који се тичу сљедећих области:

  1. Уређења општине, школе (улице, паркови, игралишта итд);
  2. Културно – забавна дешавања;
  3. Куповина едукативне и друге опреме за младе у општини;
  4. Осталих активности и пројеката који на иновативан начин доприносе развоју локалне заједнице.

Финансирање пројеката по овом конкурсу врши се средствима из буџета Општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину у укупном износу од 10.000,00 КМ.

Минималан износ тражених средстава не може бити мањи од 1.000,00 КМ и не већи од 5.000,00 КМ.

Пријавни образац и информације о конкурсу биће доступни на сајту општине и на службеним Фејсбук и Инстаграм страницама Општине и руководства.

Конкурс је отворен од дана објављивања 21.03.2023. године, а крајњи рок за пријаву је уторак, 04.04.2023. године.

Контакт особе за додатна питања и информације су Бојана Иконић и Ивана Вукомановић, +38757340836, адреса електронске поште: privreda@opstinains.net.

Пријавни образац може се преузети ОВДЈЕ.

Filter 2019