Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /латиница

Изабрани најбољи литерарни и ликовни радови средњошколаца о теми „Егзодус сарајевских Срба“

Извор: Филтер

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, уручиће у петак, 17. марта, награде побједницима Конкурса за избор најбољих литерарних и ликовних радова ученика средњих школа о теми „Егзодус сарајевских Срба“, који је, поводом обиљежавања 27 година од егзодуса сарајевских Срба, организовала Градска управа Источно Сарајево. 

Из Градске управе Источно Сарајево саопштено је да је прву награду за најбољи литерарни рад освојила Милица Боровчанин, ученица трећег разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца.

Другу награду освојио је Никола Попадић, ученик II разреда Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева.

Трећу награду за најбољи литерарни рад освојиле су Андријана Кешељ и Јована Ждрале, ученице трећег разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“.

Награду за најбољи ликовни рад освојиле су Александра Јакшић, ученица II разреда, односно Милица Боровчанин, ученица III разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца.

Друго мјесто освојила је Андреа Баковић, ученица IV разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“, док је треће мјесто припало Дејани Делипара, ученици II разреда Средњошколског центра „Пале“ и Анђели Вуковић, ученици IV разреда исте школе.

Комисија за оцјењивање најбољих ликовних и литерарних радова једногласно је донијела одлуку о побједницима конкурса.

За радове из обје категорије биће додијељено по 300 КМ за прву награду, награда за друго мјесто је 200 КМ, а за треће 100 КМ.

Из Градске управе најављују да ће додјела награда ученицима и захвалница средњим школама, за његовање културе памћења, бити организована у 10.00 часова, у холу Градске управе Источно Сарајево, гдје ће бити постављена изложба радова пристиглих на конкурс.

Filter 2019