Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /латиница

Вишковић: Српска због мира и будућности предала оно што је одбрањено у рату

Извор: Филтер

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да је Српска због мира и своје будућности у Дејтону предала оно што је одбранила у Одбрамбено-отаџбинском рату, али да више никоме ништа неће предати, као и да ће Источно Сарајево вјековно остати Српско Сарајево.

“Предали смо нешто што је вијековима грађено, што су била наша огњишта и што су наши преци улагали у развој тог дијела БиХ. Није им довољно то што смо им предали 1996, атакују и данас. Ваљда мисле да то што су тада добили, могу и данас. Не можете више ништа да добијете од Републике Српске”, рекао је Вишковић на свечаној сједници Скупштине града Источно Сарајево поводом 30 година од његовог формалног настанка.

Он је захвалио тадашњем руководству Републике Српске за тешке одлуке које је требало донијети како би се одбранио српски народ и Републике, као и Србима који су морали да напусте своја огњишта, али и онима који су остали и опстали на подручју града Источно Сарајево, на бранику отаџбине.

“Они су саградили велелепни град са свим институцијама. Град Источно Сарајево је град феникс, с тим што је феникс поникао из пепела, а Источно Сарајево је поникло са ледине”, рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да 30 година није ни мали ни велики период, али је период развоја, сазријевања и борбе за бољу будућност, наводећи да је то сада универзитетски, административни, културни град.

Он је додао да то све не би вриједило да у њему нема људи, вриједних људи који су за само 30 година саградили град на који је поносна Република Српска.

Вишковић је изразио понос што је заједно са осталим из руководства Српске учествовао у његовом стварању и развоју, као и свих шест његових општина.

Он је обећао да ће руководство Републике Српске наставити да помаже у развоју Источног Сарајева, за који је рекао да је добро што се састоји из шест општина, од Сокоца до Трнова.

Према његовим ријечима, Сарајевско-романијска регија има све потенцијале да се све локалне заједнице развијају, на добробит људи који у њима живе.

“Источно Сарајево ће вијековима остати Српско Сарајево. Могу нам административно бранити да морамо преименовати неку одлуку, али одлука у срцима, оно што носимо у нашој души, ми знамо и то нам не могу збранити, узети, избрисати”, истакао је Вишковић којем је уручено специјално признање – Грб Града, за допринос развоју Источног Сарајева.

Filter 2019