Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

Veljović: Osnosi Srpske i Srbije na najvišem mogućem nivou

Izvor: Filter

Najviše priznanje grada Istočno Sarajevo – Grb grada koje je dodijeljeno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću znak je još većeg i čvršćeg povezivanja Srbije i Republike Srpske, a ne samo simbolična nagrada, rekao je večeras izaslanik predsjednika Srbije Milorad Veljović.

Veljović, koji je u ime predsjednika Srbije, preuzeo najviše priznanje grada Istočno Sarajevo istakao je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na najvišem mogućem nivou zahvaljujući njihovim predsjednicima.

“Srbija će uvijek stajati uz Republiku Srpsku i pomagati joj. Srbija je danas finansijski mnogo moćnija nego što je bila i u stanju je da pomaže Srbima i van svojih granica, kako u Srpskoj, tako i u Crnoj Gori, Makedoniji i svuda u dijaspori”, rekao je Veljović na svečanoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo povodom 30 godina od njegovog formalnog nastanka.

On je poručio da Srbija poštuje teritorijalni integriret BiH, ali da građanima Srbije niko ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku i njene građane.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, koji je nagradu Grb grada preuzeo u ime Vlade Srbije, rekao je u obraćanju da su pred Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji teška vremena i da se nada da će ih uspješno prebroditi.

“Nadam se da ćemo imati snage da iznesemo vremena koja dolaze onako kako ste vi iznijeli ovaj jubilej danas i jubileje koji će doći”, naveo je Đorđević.

Na današnji dan prije 30 godina donesena je Statutarna odluka o organizaciji Srpskog grada Sarajeva 13. marta 1993. godine.

Filter 2019