Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Црвени крст РС и “Поште Српске” заједно у хуманој мисији помоћи народу Турске и Сирије

Извор: Филтер

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић и директор „Пошта Српске“ Миладин Радовић данас су у Бањалуци договорили сарадњу у области људске и логистичке подршке хуманитарној акцији Црвеног крста Републике Српске за помоћ угроженом становништву Турске и Сирије, саопштено је из ове Организације.

Један од видова сарадње Црвеног крста Републике Српске са „Поштама Српске“ односиће се на укључивање „Пошта Српске“ у виду људских и материјално-техничких средстава, као и стављање складишног простора и превоза прикупљене помоћи грађана из складишта општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске у централно складиште на Пале.

Директор предузећа „Поште Српске“ Миладин Радовић рекао је новинарима да је на данашњем састанку изражена жеља, а што је и обавеза „Пошта Српске“, као друштвено одговорног предузећа, да пруже подршку Црвеном крсту Републике Српске у људству, али и логистичком транспорту прикупљене помоћи у централно складиште.

Радовић је овом приликом позвао све запослене раднике „Пошта Српске“, кориснике услуга и све грађане добре воље да се прикључе хуманитарној акцији помоћи угроженом становништву Сирије и Турске, јер је, како је навео, наша људска и друштвена обавеза.

Подсјећамо, Црвени крст Републике Српске је слиједећи упутства Друштва Црвеног крста/крижа БиХ покренуло хуманитарну акцију помоћи посредством општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске угроженом становништву Турске и Сирије, након катастрофалног земљотреса који је погодио ове двије земље.

Активиран је хуманитарни број 17023, чијим се позивањем могу донирати 2,00 КМ, а отворен је и намјенски жиро рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља. 

Према посљедњим информацијама, путем хуманитарног броја 17023 грађани Босне и Херцеговине прикупили су више од 160.000 КМ за помоћ угроженом становништву Сирије и Турске, те заједно са средствима прикупљеним путем жиро рачуна укупан износ је већи од 320.000 КМ. 

Средства се могу уплатити на жиро рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ број: 1340011130004680, назив банке: АSА Банка д.д. Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, Босна и Херцеговина.

Filter 2019