Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Уплаћена средства за програм збрињавања радника

Извор: РТРС

Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске уплаћено је 3.355.356 КМ из Програма социјалног збрињавања радника за новембар и децембар, саопштено је из Фонда.

На основу Одлуке Владе Републике Српске од 12. јануара, средства се распоређују Фонду ПИО Републике Српске, од чега 3.157.184 КМ за потпуну уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 1.121 радника из 21 предузећа.

Ријеч је о предузећима “Неимарство” Требиње, “Пластика” Бањалука, “Романијски божур” Соколац, “Градска чистоћа” Љубиње, “Градина” Калиновик, “Синтетик” Бањалука, “Шамац стан” Шамац, “Дивин” Билећа, “Ратко Перић” Прибој, “Височник” Хан Пијесак, “Српски радио Модрича” Модрича.

Средства су уплаћена и за предузећа “Јавор” Хан Пијесак, “Невесиње” Невесиње, “Унаметал” Нови Град, “Градска топлана” Брод, “Енергоинвест – Петролинвест” Источно Сарајево, “Енергоинвест – Расклопна опрема” Источно Сарајево, “Бромет” Брод, “Екоком” Лопаре, Спортско-културни центар Брод и “Техногас фабрика техничких гасова Добој” Велика Буковица.

Преостали износ од 198.171 КМ је предвиђен за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 20 радника из 15 предузећа који су се пријавили на јавни позив Фонда до краја прошле године, а који уплатом тих средстава стичу услове за старосну пензију.

Радници којима је извршена уплата средстава са којом испуњавају услове за пензију, могу одмах да поднесу захтјев за остваривање права на старосну пензију код Фонда ПИО Републике Српске у надлежној пословници Фонда.

Filter 2019