Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Три успјешна ваздушна медицинска транспорта у једном дану

Извор: Срна

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас су, заједно са техничким и медицинским особљем Универзитетског клиничког центра /УKЦ/ Српске, успјешно извршили два ваздушна медицинска транспорта уз истовремену припрему за реализацију и трећег.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Kустурић рекао је Срни да је први транспорт извршен у пријеподневним часовима када је пацијент Г.М. /52/ из Требиња, хоспитализован због акутног срчаног инфаркта, транспортован у Општу болницу у Бијељину, у салу за катетеризацију због потребе за хитном коронарографијом и уградњом стента.

Према ријечима Kустурића, одмах након слијетање у Бијељини, тим Хеликоптерског сервиса и УKЦ Српске упутио се ка Источном Сарајеву ради транспорта педијатријског пацијента 12-годишњег А.А. из Невесиња, који се налази у коми, на механичкој вентилацији због погоршања демијелинизацијске болести, због чега је транспортован из Kлинике за дјечије билести Kлиничког центра Сарајево у УKЦ Српске ради наставка лијечења.

Припадници Хеликоптерског сервиса и медицинско-техничко особље који чине службу ваздушног медицинског транспорта увијек су на располагању грађанима Републике Српске којима је потребан хитан транспорт и већи степен здравствене његе.

Ови храбри људи готово свакодневно изнова потврђују своју професионалност и спремност да буду на услузи грађанима Српске, па и у ситуацијама када је потребно хитно реаговати и успјешно испунити више захтјева за ваздушним медицинским транспортом као што је то случај данас.

У току успјешног извршења данашњег другог транспорта пацијента, овај тим добио је захтјев Опште болнице у Требињу за извршење и трећег ваздушног медицинског транспорта, који је у току.

Од почетка ове године припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске успјешно су извршили четири ваздушна медицинска транспорта.

Filter 2019