Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Трага се за држављанином БиХ у рушевинама у Малатији

Земљотрес у Турској (Фото: EPA-EFE/REFIK TEKIN)

Извор: Срна

Генерални конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић изјавио је Срни да се још трага за држављанином БиХ Ангелом Пешевским у турском граду Малатија под рушевинама зграде у којој је боравио, те да за сада нема нових информација.

“Сви се надамо да ће све бити у реду. Чекамо званичне податке институција, од којих смо и добили ову информацију”, рекао је Михаиловић.

Он је нагласио да је стање у Турској веома тешко, да је потпредсједник Фуат Октаy објавио податке да је преминула 1.541 особа, те да је 9.733 повријеђено.

Према његовим ријечима, очекује се повећање броја страдалих.

Михаиловић је додао да је велики број спасилаца упућен на терен, те да је све затворено до понедјељка, 13. фебруара у 10 покрајина у Турској.

“Сви хотели, хостели, спортске дворане, све ће бити кориштено за прихват људи. Упућена је логистичка подршка из свих дијелова Турске, па и из читавог свијета”, рекао је Михаиловић.

Он је додао да су формирани и прехрамбени центри.

“Тешка је ситуација, људи се плаше, пуно је накнадних земљотреса, више од 145, и то јаких”, навео је Михаиловић, додавши да се сви надају да ће се подрхтавање тла смирити и да стоји упозорење да у наредна 72 часа треба бити јако опрезан.

Централну Турску јутрос је погодио земљотрес јачине 7,9 једница Рихтерове скале, у Турској тло и даље подрхтава, а забиљежени су и нови земљотреси.

Filter 2019