Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Сукоб у Скупштини Србије, опозиција прекинула Вучићево обраћање (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

У Скупштини Србије, на посебној сједници Косову и Метохији, дошло је до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање предсjедника Србије Александра Вучића.

У инциденту су учествовали посланици Двери, Народне странке, заветника и ДСС-а, који су скандирањем ометали Вучића и говорили “Издаја” и „Иставка“, а затим су кренули ка Вучићу.

Они су прекинули Вучића док се обраћао представницима Срба са КиМ и одговарао на позив лидера Двери Бошка Обрадовића да скупштина одбаци француско-њемачки приједлог за КиМ и на његове оптужбе Вучића и власти за наводну издају.

Након тога су устали посланици СНС-а и дошло је до кошкања између посланика СНС-а и обезбјеђења са посланицима опозиције.

Вучић, који је за то вријеме сједио, позвао је посланике СНС-а да буду мирни и дозволе опозицији да “покаже своје лице”.

Након инцидента је рекао да су опозициони посланици циркусом који су направили у парламенту нанијели огромну штету Србији.

-Одбранићемо Косово и Србију од вас – поручио је Вучић посланицима опзиције.

Вучић је казао да су грађани могли да виде хулиганско понашање и истакао да су ти који се представљају као патриоте и државни елементи у ствари увек били антидржавни елементи.

-Дали су 35 наших светиња и све смо их обновили, које су срушили са албанским сепаратистима – , поручио је Вучић и оцијенио да би ти посланици, када се неко не слаже са њима, одмах да туку.

-Нису се надали томе да нећемо да признамо Косово у УН, рекао сам да нећемо дати да Косово уђе у УН. Томе се они једино надају, да признамо, јер их једино занима. Ми смо показали да смо спремни  да  саслушамо, а они да нису спремни да саслушају – навео је Вучић.

Додао је да “на срећу такве кукавице не воде Србију”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com