Стаза “Скочине” у погону за ноћно скијање

Извор: Срна

Стаза “Скочине” на Јахорини у погону је за ноћно скијање, а из Олимпијског центра упозоравају скијаше да не користе неосвјетљени дио који повезује ову са осталим стазама јер ризикују задобијање повреда

Из Олимпијског центра Јахорина наводе да везни пут између стаза “Скочине” и “Новак Ђоковић” није покривен расвјетом и да прелаз на скијама у вечерњим часовима са једне на другу стазу није могућ.

– Скијаши самоиницијативно користе тај дио стазе и ризикују задобијање повреда упркос забрани кориштење тог везног пута у вечерњим часовима и постављеним знаковима сигнализације – наводе из Олимпијског центра и додају да је до стазе “Скочине” могуће доћи само моторним возилом.

Љубитељи скијања су у петак, 17. фебруара и синоћ од 18.00 до 21.00 час уживали у ноћном скијању и одлично припремљеним стазама “Пољице”, “Новак Ђоковић” и “Скочине”, које су покривене са 95 центиметара снијега.

– У погону су за ноћно скијање биле обје кабинске гондоле – “Пољице” и “Партизан”, али и шестосјед  “Скочине”. Ски карте купљене за ноћно скијање јединствене су и скијаши могу да их користе на свим стазама у погону за ноћно скијање – додаје се у саопштењу.

Стаза “Скочине” у погону за ноћно скијање остаје и вечерас, као и наредног петка, суботе и недјеље, односно, 24, 25. и 26. фебруара.

Filter 2019