Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Специјалистички тим за трагање и спасавање чека лет за Турску (ВИДЕО)

Извор: РТРС

Припадници специјалистичког тима за трагање и спасавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите Републике Српске стигли су на бањалучки аеродром одакле ће отпутовати у Турску, гдје ће учествовати у акцијама спасавања након разорног земљотреса.

Прије полијетања за Анкару, припадици тима су рекли за РТРС да немају страха и да су спремни да помогну свим угроженим грађанима у Турској.

Истакли су да су били у Петрињи када је то подручје погођено земљотресом.

Директор Аердрома Бањалука Милан Рачић рекао је за РТРС да није било проблема око организовања ванредног лета.

– Јер то је наш посао. Осим редовних летова, ту смо да одговоримо на све изазове, као сто је организација ванредног лета за 22 путника до Турске – навео је Рачић.

Специјалистички тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске путоваће на релацији Бањалука-Анкара. Очекиван полазак са аеродрома у Бањалуци је у 13.30 часова.

Очекиван долазак у Анкару је у 17.35 часова, саопштено је раније из Републичке управе цивилне заштите.

– Ангажовани су припадници Управе из Требиња, Бањалуке, Трнова, Бијељине, Добоја, Источног Сарајева и свих осталих дијелова Српске. Три члана тима нису запослени у Управи, али су прошли обуку – навео је директор Републичке цивилне заштите Милан Новитовић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com