Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /латиница

Соколац: На терену више од 15 машина за чишћење снијега

Извор: Срна

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је наду да ће у поподневним часовима сви локални путеви на подручју ове општине бити очишћени и отклоњени кварови на два далековода због којих је јутрос више села у мјесним заједницама Kаљина, Kнежина и Бјелосављевићи остало без струје.
Бјелица је рекао је да се на локалним путевима саобраћај одвија отежано, па је на терен јутрос упућено више од 15 машина за чишћење снијега, да би се обезбиједила проходност и омогућио приступ радницима електродистрибуције да отклоне кварове на два далековода.

Он је навео да је јуче и данас већи снијег пао на шумовитим предјелима и у селима мјесних заједница Соколовићи, Баре, Kнежина и Бјелосављевићи, те да је Зимска служба ангажовала додатну механизацију, јер вјетар непрестално наноси снијег и на очишћене правце.

Бјелица је додао да сњежни наноси у селима Баре, Врховине, Згона и Поратак достижу скоро два метра, те да ће на том подручју данас радити три машине за чишћење.

Он је истакао да се у градском насељу Соколац саобраћајнице и улице чисте према утврђеним приоритетима, а на селима до породичних кућа лица којима је потребна медицинска помоћ и пацијената који сутра одлазе на дијализу, те до откупних станица за млијеко од пољопривредника.

“Надам се да ће у поподневним часовима сви локални путеви бити очишћени и отклоњени кварови на два далековода због којих је јутрос села на дијелу мјесних заједница Kаљина, Kнежина и Бјелосављевићи остала без струје”, навео је начелник општине Соколац.

Он је рекао да је снабдијевање потрошача водом и животним намирницама уредно, као и пружање здравствених услуга, тако да се живот у овој локалној заједници одвија без већих протешкоћа, иако је сњежно невријеме траје већ два дана.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com