Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

СДС тражи да о цијени струје расправљају Савез општина и градова РС и Влада РС

Фото: ФБ/СДС

Извор: Срна

Kонференција локалне самоуправе /KОЛОС/ СДС-а затражила је данас да у наредних десет дана буде сазвана ванредна сједница Скупштина савеза општина и градова о цијени електричне енергије и умањеним приходима локалним заједницама по свим основама за јануар.

KОЛОС је затражио да у наредних 15 дана буде одржана тематска сједница Владе Републике Српске са свим начелницима и градоначелницима општина и градова у Српској на којој би било ријечи о утврђивању тарифе електричне енергије, измјенама закона о буџетском систему по хитном поступку у контексту јачања локалних заједница и транспарентности јавног позива за инфраструктурне пројекте.

Предсједник KОЛОС-а Зоран Видић навео је да су на данашњем састанку KОЛОС-а у Источном Сарајеву идентификовани проблеми са којима се на почетку ове године сусрећу локалне заједнице у Републици Српској.

Видић, који је и начелник општине Брод, рекао је новинарима да ће начелници и градоначелници локалних заједница из СДС-а размотрити иступање из Савеза општина и градова уколико њихови захтјеви не буду испоштовани.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да приликом доношења одлуке о повећању цијене електричне енергије, како је навео, није вођено рачуна о локалним заједницама и да велики проблем представља цијена јавне расвјете.

“Јавна расвјета у 21. вијеку не би требало да буде питање, а цијена за јединице локалне самоуправе требала би да буде симболична, ако не бесплатна”, сматра Божовић.

Filter 2019