Регулаторна агенција казнила ФЕЈС ТВ са 15.000 КМ

Извор: Филтер

Телевизија Фејс објавила је да је добила кажну у износу од 15.000 КМ због “наводних пропуста у три емисије Централног дневника, између осталог и због наводног позивања на убиство Милорада Додика”.

“РАК је установио да је најзначајнији пропуст наводни позив Сенада Хаџифејзовића на убиство Милорада Додика, предсједника РС. Иако Сенад Хаџифејзовић није рекао “убити” (него “смијенити”, “смирити”, “умирити”, оп. а.), РАK је установио да је ријеч о тешком прекршају те је изрекао новчану казну у износу од 15.000 KМ”, наводи се у саопштењу Фејс телевизије.

Подсјећамо, данима се у јавности водила расправа око тога да ли је Сенад Хаџифејзовић, новинар и водитељ емисије „Централни дневник“ рекао да предсједника Српске треба убити или умирити.

Спорни снимак је, преноси портал Кликс, анализирала Агенција за форензику, након чега је РАK изрекао казну, а Фејс ТВ је мора платити без обзира на улагање жалбе у поступку.

У децембру је Регулаторна агенција за комункације донијела одлуку о обустави поступка против Фејс ТВ-а због наводне спорне изјаве коју је њен власник Сенад Хаџифејзовић изрекао у програму уживо.

Из РАK-а су тада саопштили да су утврдили да нема основа за покретање главног поступка јер Агенција за форензику није могла поуздано утврдити шта је Хаџифејзовић изговорио.

“РАK је против исте ТВ станице, након проведеног прелиминарног поступка у погледу садржаја емитованог дана 4. новембра 2022. и 5. новембра 2022. године, покренула главни поступак због потенцијалног кршења основних принципа и општеприхваћених стандарда пристојности, о чему је обавијештен носилац дозволе”, наведено је тада из Регулаторне агенције за комуникације БиХ.

Званичног саопштења о овој казни из РАК-а још увијек нема.

Filter 2019