РАК телевизију Фејс казнио због употребе вулгарног језика

Извор: Срна

Телевизија “Фејс” кажњена је са 15.000 KМ јер је у емисијама “Централни дневник са Сенадом Хаџифејзовићем” 4. и 5. новембра прошле године констатована употреба вулгарног језика, што је у супротности са основним програмским принципима у емитовању програма, речено је Срни у Регулаторној агенцији за комуникације /РАK/.

“Нетачне су информације да је казна за Фејс телевизију од 15.000 KМ изречена, због, како се у медијима наводи, наводних уређивачких пропуста у три емисије, те наводног позива Хаџифејзовића на убиство Додика“, навели су из РАK-а, одговарајући на упит Срне који се односи на изрицање казне “Фејс” телевизији.

Из РАK-а су истакли да је наведена мјера изречена 31. јануара због утврђеног кршења Kодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.

“Изречена мјера у износу од 15.000 KМ за Фејс телевизију од 31. јануара 2023. односи се на утврђено кршење члана три, став /4/ и /5/, /Основни принципи/ Kодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија у емисијама Централни дневник са Сенадом Хаџифејзовићем од 4. и 5. новембра 2022. у оквиру којих је, између осталог, констатована употреба вулгарног језика, што је у супротности са основним програмским принципима у емитовању програма”, навели су из РАK-а.

Filter 2019