Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Радионица стрипа за основце у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

Матична библиотека организује радионицу стрипа „Оживљавам слике речима“. Радионица обједињује умjетност стрипа, културу изражавања, а ослања се на мотиве из аутобиографије Николе Тесле ,,Моји изуми“.

Током излагања учесници ће имати прилику да прате презентацију која ће на сликовит начин представити ову умјетност. 

Радионица је намијењена дјеци која похађају основну школу. Кроз креативне задатке долази се до закључка како настаје стрип, који елементи га чине и како се повезују у цјелину.

Радионица је извођена у оквиру библиотека у Ариљу, Крушевцу, Љигу, Новој Вароши, Прибоју, Алексинцу, Кули, Апатину, Ковину, Регионалном центру за образовање у Нишу, на Међународном фестивалу сликовница Чигра у Пожеги, на Нушићијади у Ивањици, у оквиру Просвјете у Тузли, у Културном центру у Теслићу, у предшколској установи у Требињу…

Термин одржавања радионице је петак, 17. фебруар 2023. у дневним терминима, за дјецу од 1. до 5. разреда и од 6. до 9. разреда. Мјесто одржавања је Дјечија библиотека Источно Сарајево, Спасовданска 21.

Сви заинтересовани могу се пријавити на контакт телефон 057/344-245 или путем Фејсбук страница Дјечије или Матичне библиотеке. Трајање радионице је око сат времена.

Водитељ радионице је професор српског језика и књижевности Бојана Петронијевић.

Filter 2019