Почело суђење за убиство полицијског начелника Башића

Извор: Независне новине/Глас Српске

Приједорчанин Далибор Раилић (37), Александар Миљатовић (34) и Игор Репајић (32), оптужени у случају убиства Раденка Башића, начелника Сектора криминалистичке полиције у Приједору, у Суду БиХ негирали су кривицу за дјела за која се терете.

Такође, кривицу су негирали и Мирјана Вујовић (43), Харис Гредељ (36), Александар Ивковић (37) и Гордан Гвозден (40).

Сви се терете за организовани криминал, шверц дрогом, прање новца, убиство те помагање при убиству.

У овом предмету је оптужен и Жељко Симић (43), али се он није појавио на рочишту, јер није запримио оптужницу.

У оптужници стоји да су оптужени  дрогу  кријумчарили од 2020. до марта 2022. године, а све су договарали преко криптованих апликација Скај и Аном. 

Како се наводи, група је у наведеном периоду  наркотике, које су између осталог набављали у Црној Гори, али и Колумбији, транспортовали у БиХ гдје су је скривали и даље пласирали на илегалном нарко тржишту у земљи и иностранству. 

Оптужница против поменуте групе је прва коју је Суд БиХ потврдио, а која се односи на доказе који су прибављени из апликације Скај. Из ових порука се сазнало да је Раилић мјесецима тражио особу која би ликвидирала Башића, који му је сметао у пословима са дрогом. 

Према оптужници Миљатовић је пристао да за 50.000 КМ ликвидира Башића, што је и урадио 21. марта лани у Приједорском насељу Пећани. Репајића терете да му је помогао у бјекству.


Filter 2019