Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Poslanik pita postoji li fakultet u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Foto: Zorana Jevtić

Izvor: Filter

Tokom nastavka Druge vanredne sjednice Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu, poslanici su raspravljali i o Izvještaju o radu Državne revizorske institucije za 2021. godinu.

Jednog poslanika je zanimala biografija Duška Pejovića, predsjednika Saveta državne revizorske institucije, pa se moglo čuti pitanje da li postoji fakultet u Istočnom Sarajevu.

Poslanik Narodne stranke, Ivana Parlić upitala je Pejovića gdje je doktorirao.

“Da li ste doktorirali u Istočnom Sarajevu i da li taj fakultet postoji? Ako ne postoji da li to korupcija?” upitala je Parlićeva.

Inače, dr Duško Pejović rođen je u Čajniču 1960. godine, a Ekonomski fakultet završio je u Sarajevu. On je, ponovo navodeći svoju biografiju, podsjetio da je magistrirao i doktorirao na Uviverzitetu u Istočnom Sarajevu.

Parlićeva je, kako se navodi u njenoj biografiji na stranici Narodne skupštine, zamjenik člana Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Onom regionu u kome žive Srbi u Republici Srpskoj, koji imaju dva javna Univerziteta. Jedan od njih je Univerzitet u Istočnom Sarajevu sa 15 fakulteta i dvije akademije.

Filter 2019