Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /латиница

Посланик пита постоји ли факултет у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

Фото: Зорана Јевтић

Извор: Филтер

Током наставка Друге ванредне сједнице Народне скупштине Републике Србије у Тринаестом сазиву, посланици су расправљали и о Извјештају о раду Државне ревизорске институције за 2021. годину.

Једног посланика је занимала биографија Душка Пејовића, предсједника Савета државне ревизорске институције, па се могло чути питање да ли постоји факултет у Источном Сарајеву.

Посланик Народне странке, Ивана Парлић упитала је Пејовића гдје је докторирао.

“Да ли сте докторирали у Источном Сарајеву и да ли тај факултет постоји? Ако не постоји да ли то корупција?” упитала је Парлићева.

Иначе, др Душко Пејовић рођен је у Чајничу 1960. године, а Економски факултет завршио је у Сарајеву. Он је, поново наводећи своју биографију, подсјетио да је магистрирао и докторирао на Увиверзитету у Источном Сарајеву.

Парлићева је, како се наводи у њеној биографији на страници Народне скупштине, замјеник члана Одбора за дијаспору и Србе у региону.

Оном региону у коме живе Срби у Републици Српској, који имају два јавна Универзитета. Један од њих је Универзитет у Источном Сарајеву са 15 факултета и двије академије.

Filter 2019