Sat. Jun 22, 2024
ћирилица /латиница

Породично стабло Жељка Нинковића из Пала садржи око 13.000 имена

Извор: БН ТВ/Биљана Орашанин

Паљанин Жељко Нинковић посједује породично стабло које садржи око 13 хиљада имена, која су разним родбинским линијама повезана са његовом породицом.

Информације о родбинским везама прикупља скоро двије деценије, а на основу његове базе података многи су открили блиску родбинску повезаност, која им до тада није била позната.

Након што је 2006. године направио породично стабло за своје претке, Жељко је одлучио да се ту не заустави. Прикупљеним подацима придружио је и податке о фамилији своје супруге, али и све већи број лица која су на разне начине родбински повезани са породицом Нинковић.

У породичном стаблу тренутно има око 13 хиљада имена, што како каже чини један градић, који чува у свом рачунару. До нових података долази на разне начине, најчешће случајним контактом, те уз помоћ црквених књига.

У великом броју случајева дешавало се да особе на основу података које је Жељко прикупио сазнају да су у блиској родбинској вези са неким, а да им то раније није било познато. Нинковић посједује податке о прецима који су рођени 1700. година. Kроз истаживања је открио да већина породица тренутно настањених на подручју Сарајевско-романијске регије води поријекло из Црне Горе.

Нинковић поручује заинтересованима да га могу контактирати како би провјерили да ли се налазе у његовом породичном стаблу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com