Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Објављен конкурс за школовање и обуку на Војној академији у Београду

Фото: МУП РС

Извор: РТРС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране, Министарства одбране Србије, студијски програм академске студије војно ваздухопловство – пилот хеликоптера.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу, који је објављен данас у дневном листу Глас Српске, а може се наћи и на интерент страници Управе за полицијску обуку, саопштено је из МУП-а Српске.

Селекција и избор кандидата састоји се из три дијела – први дио селекције кандидата реализује МУП Српске, други и трећи дио селекције кандидата вршиће се на Војној академији у Београду.

Селекција ће укључивати провјере знања из математике и провјеру физичких способности кандидата, те психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Током процеса селекције врши се и безбједносна провјера кандидата.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Српске.

Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања, односно у разматрање ће бити узете пријаве које пристигну или препорученом поштом буду послате до 14. марта.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адреси: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Управа за полицијску обуку, Бањалука, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Filter 2019