Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

На Зимском фестивалу пива на Јахорини представљено око 20 врста пива

Извор: Срна

На првом Зимском фестивалу занатског пива /крафт/ “Јахорина бир рок” представила су се четири произвођача са око 20 различитих врста пива.
На фестивалу, који је одржан синоћ у хотелу “Небојша” на Јахорини, наступио је један од најпознатијих клупских бендова “ПроРок” из Београда.

Организатори фестивала су Удружење грађана за промоцију рокенрола и занатског пиварства “Бирократа” Пале и “Рокенрол кафе”.

Предсједник Удружења Игор Марковић рекао је да су први пут организовали фестивал на Јахорини с циљем промоције рокенрола као музичког правца, али и крафт пиварства.

Члан Занатске пиваре “Рафт” из Фоче Слободан Јанковић изразио је задовољство што је фестивал организован и што су имали прилику да провишу занатско пиварство.

Јанковић каже да су се представили са четири различита стила занатског пива -пшенично, тамно, свијетло и специјалитет за Јахорину – зимско пиво “Вулфи”.

Генерални покровитељ фестивала је Туристичка организација града Источно Сарајево.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је новинарима да су гости уживали у различитим врстама занатског пива које су представити произвођачи са Пала, из Фоче, Сарајева и са Илиџе.

Иконић каже да им је циљ да нешто ново, другачије понуде туристима када уживају на планини, чији су капацитети попуњени.

“Занатско пиво заслужује озбиљнију позицију на туристичкој мапи. Ово је прилика да се да могућност и пиварима да представе своје производе, али и да се сви добро забаве”, истакао је Иконић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com