Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /латиница

Млади заинтересовани за укључивање у друштвени живот заједнице

Извор: Срна

Око 30 средњошколаца и студената са подручја Источног Сарајева учествовало је данас у обуци за младе лидере, коју је организовала Градска управа Источно Сарајево у оквиру пројекта “Активизам, ангажман и одговорна рјешења /МАРKЕРС/”, који проводи Развојни програм УН у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.
у оквиру интерактивне обуке, учесници су имали прилику да изнесу мишљење о положају и проблемима младих у локалној заједници, али и да предложе рјешења за побољшање услова и подизање квалитета живота младих људи на подручју града Источног Сарајева.

Током данашње обуке, изабрана су четири представника младих, који ће наставити да активно учествују у Форуму грађанских иницијатива Источног Сарајева, те Дијалогу за младе, консултативном механизму за укључивање младих у живот заједнице, који Градска управа Источно Сарајево реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану два /РеЛОаД2/, наведено је на страници града Источно Сарајево.

Млади Источног Сарајева изнијели су данас низ идеја, приједлога, показали изузетан активизам и велико интересовање за укључивање у друштвене токове, креирање политика, као и спремност да властитим доприносом помогну напредак и развој своје локалне заједнице.

Млади су изразили задовољство што су добили прилику да јасно изнесу своје мишљење, укажу на проблеме, понуде идеје и рјешења, те поручили да желе да активно учествују у друштвеном животу заједнице.

Заједничка оцјена учесника данашње обуке за младе лидере јесте да овакве активности могу да допринесу рјешавању одређених проблема и обезбјеђивању бољих услова за живот младих људи у Источном Сарајеву.

Filter 2019