Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /латиница

Малишани уживали у скијању на Пуховцу

Извор: Срна

Велики број малишана уживао је данас у скијању на Пуховцу код Сокоца, гдје сваког викенда могу бесплатно да користе ски-лифт на стази за дјецу до 12 година, рекао је Срни Миљан Пајић, један од организатора изградње овог објекта.
Пајић је рекао да је жичара уз стазу за дјецу за сада бесплатна, да је рентал у функцији, те да дјеца која немају скије могу да их изнајме.

“Дјеца могу да бирају куда ће да се скијају на широкој и добро припремљеној стази и за скијаше који тек почињу”, истакао је Пајић.

У објекту у подножју узвишења Пуховац гости могу да се се окријепе топлим напицима.

Према његовим ријечима, због припемања објекта ски-лифт неће бити у функцији радним данима.

Пајић је истакао да је потпуно припремљена и стаза за санкање за најмлађе госте која је одвојена од скијашке.

За сада, како каже, на овом ски-лифту нема инструктира за скијање, па организатори апелују да лица која су обучена за овај посао могу да им се јаве и договоре сарадњу.

Пајић, који је и члан соколачког Ски клуба “Олимпик”, рекао је да ће ски-лифт за одрасле бити у потпуности спреман за скијаше сљедеће сезоне, додајући да је на овом објекту у изградњи урађено више од 50 одсто радова.

Организатори кажу да се у протекла два викенда на стази за дјецу на Пуховцу окупило више од 250 малишана и исто толико родитеља.

Filter 2019