Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /латиница

Иконић: Већина оштећених зграда вечерас се срушила

Извор: Филтер

Турска агенција за ванредне ситуације АФАД саопштила је да су земљотреси јачине 6,4 и 5,8 степени Рихтерове скале вечерас погодили југоисточну Турску у интервалу од 17 минута.  Још два земљотреса магнитуде 5,2 забиљежена су у Самандагу у 20:19 и 20:24.

Најмање три особе су погинуле, а 213 је пребачено у болницу након потреса у регији Хатај. Потврдио је ово вечерас турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу.

Штета је пријављена у граду Дефне у провинцији Хатај, а потреси су се осјетили у Сирији, Египту, Израелу, Кипру и Либану. Европско-медитерански сеизмолошки центар упозорио је на опасност од цунамија.

Спасилачка служба “Волф” једина из БиХ још увијек у Турској

Бројни спасилачки тимови помагали су претходних дана у тражењу несталих у разорном земљотресу који је погодио Турску почетком фебруара, али осим чланова Спасилачке службе “Волф”, сви су се вратили у БиХ. Чланови “Волф”-а из Фоче и Источног Сарајева још су у Хатају, а остали су на позив турског АФАД-а.

У изјави за портал radiosarajevo.ba, начелник Спасилачке службе “Волф” Ненад Иконић рекао је да је већина оштећених зграда срушена у вечерашњем земљотресу који је, такође, био разоран. Потврдио је да су сви чланови Спасилачке службе “Волф” добро.

Filter 2019