Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Заједно можемо све! Помозимо Милошу да настави лијечење (ВИДЕО)

Аутор: Филтер/Мира Костовић

Милош Божовић из Источног Сарајева треба нашу помоћ за другу терапију матичним ћелијама.

Он је у Русији требао бити у јануару, али недостаје новац. Највећи трошак је посебан медицински транспорт. Уз трошкове лијечења, за нову терапију и боравак од мјесец дана на клиници потребно је између 120 и 130 хиљада евра.

Милошев отац Александар каже да се стање његовог сина поправља. Након прве терапије која је завршена у септембру прошле године већ су се видјели помаци, тако да он сада сједи и боље комуницира.

Обраћали су се претходних мјесеци свима, куцали на врата власти свих нивоа, а једино разумијевање нашли су на локалном нивоу, у општинама и Граду. Александар подсјећа да им је приликом посљедњег одласка новчано помогла тадашња предсједница РС Жељка Цвијановић. Политика га, каже не занима али не може вјеровати да за Милошево лијечење у институцијама нема слуха.

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа покреће нову акцију помоћи у наставку Милошевог лијечења. Секретар ОО ЦК Источна Илиџа Ранко Скакавац каже да је потребно много новца али да је сигуран да ћемо сви заједно и овај пут помоћи Милошу.

Најављен је и хуманитарни број, а о његовом активирању ћемо обавијестити јавност. До тада, помоћи можете уплатама на наведене рачуне.

Подсјећамо, у фебруару прошле године најављено је да ће Милошу требати 5-6 третмана у клиници “Неуровита” у Русији. Третмани се раде сваких три до четири мјесеца, а Милош је први завршио у септембру прошле године.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева. На утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Помозимо нашем Милошу да ускоро отпутује у Русију и настави лијечење које даје наду у опоравак!

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com