Дисциплински поступак против Кајмаковићеве

Извор: Срна

Пред Првостепеном дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савјета БиХ данас ће почети дисциплински поступак против Диане Кајмаковић која је привремено суспендована са позиције замјеника главног тужиоца, потврдила је Срни адвокат Сенка Ножица.

Првостепеној дисциплинској комисији ВСТС-а у октобру прошле године поднесена је дисциплинска тужба против Кајмаковићева којом је осумњичена за кориштење функције тужиоца како би прибавила корист за себе или друге.

Она је осумњичена и за мијешање у поступање судије или тужиоца с намјером опструисања или потцјењивања њихових активности, те понашање које штети угледу тужилачке функције.

Кајмаковићева је осумњичена да својим понашањем кршила службену дужност и довела у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет тужилаштва.

На захтјев Канцеларије дисциплинског тужиоца Кајмаковићева је пршоле године до окончања поступка суспендована са позиције замјеника главног тужиоца и тужиоца.

САД су 26. септембра ставиле на “црну листу” Кајмаковићеву, уз објашњење да је подривала демократију и владавине закона у БиХ. За Кајмаковићеву су навели да је “флагрантан примјер корумпираног тужиоца у БиХ, повезаног са криминалним организацијама”.

Filter 2019