Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Дачић: У Србији вечерас организован покушај државног удара

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ 

Извор: Срна

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је јасно да је данас организован покушај државног удара, убиства предсједника Србије Александра Вучића и насилног преузимања власти.

– Захтијевам од надлежних државних органа да хитно предузму све мјере за заштиту уставног поретка и јавног реда и мира. Ово је издаја националних и државних интереса за рачун непријатеља Србије – рекао је Дачић.

Вучићу је вечерас пријећено смрћу на протесту десничара који је одржан у Београду испред зграде Предсједништва Србије због, како су навели, издаје Косова и против њемачко-француског плана за Косово, пренијели су београдски медији.

Један од организатора протеста Дејан Петар Златановић из СРБИН.инфо је на крају говора викнуо “Ко потпише – њега убише”.

Ултрадесничар Дамњан Кнежевић из такозваних Народних патрола, чији се припадник Дејан Бобачек данас упутио са снајперском пушком на протест испред Предсједништва, рекао је на протесту: “Кунем вам се, спремни смо за много више од нереда”.

Захтјеви окупљених на протесту били су да се предсједник Србије Александар Вучић повуче из преговора о Косову и Метохији, да се не формира Заједница српских општина, да се јавно објави француско-њемачки план и да се план одбије.

У једном тренутку су порушили ограду поред Предсједништва и пришли згради узвикујући “гдје је Вучић” и “издаја, издаја”, те гађали фасаду јајима.

Протест је завршен испред Полицијске станице у Улици Мајке Јевросиме, гдје су окупљени тражили да, наводно, буду пуштена два ухапшена грађанина.

Новосадска полиција привела је данас припадника ултрадесничарске групе “Народне патроле” из Бачке Паланке Дејана Бобочека, код којег је пронађена пушка са оптичким нишаном и муницијом.

Filter 2019