Горска служба и Волф у спасилачкој мисији у Турској

Извор: Срна

Чланови Спасилачке службе “Волф” из Фоче и Источног Сарајева и Горске службе спасавања из Бијељине отпутовали су у Турску у подручје погођено разорним земљотресом.

У Спасилачкој слуби Волф Срни речено је да су прихватили позив турске Управе за катастрофе и ванредне ситуације АФАД и Амбасаде Турске у БиХ да помогну у спасавању настрадалог становништва.

За Турску је синоћ отпутовало 13 спасилаца који су оспособљени за спасавање у урбаним срединама, а на крајњем одредишту требало би да буду вечерас око 20.00 часова.

– Са собом носимо комплетну опрему за спасавање, шаторе, храну и воду и имамо аутономију 20 дана да будемо оперативни. Кренули смо са три возила и теретом од 3.400 килограма, а крајње одредиште је Хатај на граници са Сиријом – рекао је начелник Спасилачке службе Волф Ненад Иконић.

Од 13 чланова спасилачке мисије, четири су припадници Горске службе спасавања из Бијељине, а девет Спасилачке службе “Волф”, од којих тројица из Фоче, а шесторица из Источног Сарајева.

У спасилачкој екипи су и два пса обучена и лиценцирана, један за потраге, а други за мине.

Укупан број погинулих у Турској и Сирији достигао је 24.150.

Шездесет седам људи је спасено из рушевина у претходна 24 часа, рекао је ноћас новинарима турски потпредсједник Фуат Октај. У погођени регион стигла је 31.000 спасилаца.

Filter 2019