Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Вучић о пријетњама на протесту: Држава ће на насиље реаговати брзо, ефикасно, одговорно

Извор: РТС

Држава је не само спремна да се одупре насиљу, него ће реаговати веома ефикасно, брзо, озбиљно и веома одговорно, поручио је предсједник Србије Александар Вучић поводом пријетњи које су упућене на протесту испред Предсједништва.

Александар Вучић је, поводом претњи на протесту испред Председништва, рекао за Пинк да то нису неформалне групе, и да су подржане од стране најмање четири парламентарне странке чији су представници били на протесту.

“Знали су шта раде, све је било планирано”, оцијенио је Вучић.

Не зна, каже, да ли су они “проруски”, али зна да су “антисрпски, јер све раде против Србије и свог народа”.

Постоје дубоке емоције према Русији и руском народу, истакао је Вучић, али је примијетио да им Србија није увела санкције.

“Данас нико није измислио карабин”

Вучић је, поводом хапшења двије особе код којих је пронађен карабин и које су, како се сумња, кренуле за Београд на јавно окупљање испред зграде Предсједништва, рекао да то оружје нико није измислио.

“Данас нико није измислио карабин, тај младић је јавно рекао на испитивању да је пошао на скуп. Моја порука грађанима је да не брину и да ће држава обезбедити мир и безбедност за све њих”, поручио је Вучић.

Што се тиче састанка са челницима безбједносних служби, рекао је да су анализирали ситуацију и истакао да су ствари под контролом надлежних и да ће то бити увијек.

“Надлежни ће реаговати, сви који су претили убиствима и батињањем одговараће према законима Србије”, поручио је Вучић.

У току је, каже, велики свјетски сукоб. “Моја политика као председника биће да чувам и браним Србију од играрија неодговрних људи и авантуризма”, истакао је Вучић.

“Држава ће реаговати ефикасно и веома одговорно” 

Вучић је поручио да држава не само да је спремна да се одупре насиљу, него да ће реаговати “веома ефикасно, веома брзо, веома озбиљно и веома одговорно”.

“Они који мисле да могу да сруше Србију својим неистинама, својим бруталним лажима, они који мисле да могу да сруше једну озбиљну државу претњама са пушком, неколико пушака, својим везама које имају у некој страној земљи, подршком коју у новцу, највише у кешу, добијају од неких странаца, правдајући то великим патриотизмом и да раде много добре ствари за своју земљу, ти да победе Србију не могу никада”, рекао је Вучић.

Истакао је да ће у петак или суботу бити у Минхену гдје ће разговарати са највећим свјетским државницима и да неће имати лаке разговоре.

“Морате да разговарате да не бисте оставили да Курти сам може да говори шта му је воља и да оптужује Републику Србију за све, али после тога долази много добрих вести, нових фабрика које отварамо, будућности за грађане Србије у правом смислу те речи, то нам омогућава веће плате, то нам омогућава већа примања, то нам омогућава веће пензије и никоме нећемо дати да заустави Републику Србију у њеном напретку”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Filter 2019