Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

Braća Divljan i Dušan Bjelobrk prvaci Republike Srpske

Izvor: Filter

U nedjelju je u Trebinju organizovano prvenstvo Republike Srpske u džudou za seniore i poletarce gdje su odlične rezultate postigli takmičari Džudo kluba”Randori”.

U seniorskoj konkurenciji braća Lav i Vuk Divljan su osvojili šampionsku titulu, Lav u kategoriji do 66 kg, a Vuk u kategoriji do 73 kg.

Mladi Dušan Bjelobrk je osvojio svoju prvu titulu prvaka Republike Srpske za poletarce u kategoriji do 38 kg.

Lazar Ždrale osvojio je drugo mjesto u kategoriji do 81 kg, a treće mjesto osvojio je Uroš Mačar u kategoriji do 73 kg, kao i Petar Škrba u kategoriji do 81 kg.

Darko Topalović se, u borbi za medalju voljom žrijeba, sastao sa Urošem Mačarom i klupskim dogovorom Topalović je uzeo plasman petog mjesta.

Zanimljivo je da su i Mačr i Divljan odradili klupsko polufinale. Voljom žrijeba su se ukrstili momci iz “Randorija”, koji su, zbog svog kvaliteta, svi trebali biti na pobjedničkom postolju.

Ognjen Gazdić je u polufinalnom meču zadobio povredu koljena i tako povrijeđen pokušao doći do medalje, ali je na kraju uzeo plasman petog mjesta.

Randori je u ukupnom plasmanu (muškarci +žene), ovog puta bez ženskog tima, osvojio drugo mjesto, kao i u ekipnom plasmanu za seniore, a Vuk Divljan je proglašen za najboljeg seniora prvenstva.

Poslednjih godina Randori je bez premca bio najbolja muška ekipa za seniore u Republici Srpkoj. Povreda Gazdića i međusobni žrijeb takmičara ovog kluba ove godine su učinili da za razliku jednog boda budu drugoplasirani.

Uz ekipu su bili Marko Samouković i Stefan Majdov, a za dva vikenda ovaj klub očekuje Prvenstvo BiH u Mostaru.

Filter 2019