Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /латиница

Браћа Дивљан и Душан Бјелобрк прваци Републике Српске

Извор: Филтер

У недјељу је у Требињу организовано првенство Републике Српске у џудоу за сениоре и полетарце гдје су одличне резултате постигли такмичари Џудо клуба”Рандори”.

У сениорској конкуренцији браћа Лав и Вук Дивљан су освојили шампионску титулу, Лав у категорији до 66 кг, а Вук у категорији до 73 кг.

Млади Душан Бјелобрк је освојио своју прву титулу првака Републике Српске за полетарце у категорији до 38 кг.

Лазар Ждрале освојио је друго мјесто у категорији до 81 кг, а треће мјесто освојиo је Урош Мачар у категорији до 73 кг, као и Петар Шкрба у категорији до 81 кг.

Дарко Топаловић се, у борби за медаљу вољом жријеба, састао са Урошем Мачаром и клупским договором Топаловић је узео пласман петог мјеста.

Занимљиво је да су и Мачр и Дивљан одрадили клупско полуфинале. Вољом жријеба су се укрстили момци из “Рандорија”, који су, због свог квалитета, сви требали бити на побједничком постољу.

Огњен Газдић је у полуфиналном мечу задобио повреду кољена и тако повријеђен покушао доћи до медаље, али је на крају узео пласман петог мјеста.

Рандори је у укупном пласману (мушкарци +жене), овог пута без женског тима, освојио друго мјесто, као и у екипном пласману за сениоре, а Вук Дивљан је проглашен за најбољег сениора првенства.

Последњих година Рандори је без премца био најбоља мушка екипа за сениоре у Републици Српкој. Повреда Газдића и међусобни жријеб такмичара овог клуба ове године су учинили да за разлику једног бода буду другопласирани.

Уз екипу су били Марко Самоуковић и Стефан Мајдов, а за два викенда овај клуб очекује Првенство БиХ у Мостару.

Filter 2019