Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Болницa “Србија” ускоро добија ново санитетско возило

Извор: Филтер

Десет здравствених установа у Републици Српској добиће нова санитетска возила. Возила су набављена у у оквиру Хитног пројекта COVID-19 финансираног кредитним средствима Свјетске банке.

На посљедњој сједници Владе Републике Српске усвојена је одлука о праву преноса власништва над новим санитетским возилима са Министарства здравља и социјалне заштите на домове здравља и болницу.

Нова возила добиће су домови здравља Бања Лука, Челинац, Бијељина, Котор Варош, Лакташи, Рудо, Угљевик, Вишеград и Зворник, те Болница „Србија“ Источно Сарајево.  

Укупна вриједност возила износи 1,32 милиона КМ, а ресорно министарство ће у наредном периоду испоручити сантитетска возила наведеним здравственим установама.

У изјави Срни директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија навео је да је возило значајна донација с обзиром на застарјелост и огромну километражу постојећих. Подсјетио је да коронарне пацијенте из Болнице “Србија” свакодневно превозе на Универзитетски клинички центар Републике Српске, а након лијечења довозе назад.

“С обзиром на то да смо обавезни да пацијенте одвозимо и довозимо, наша возила се, прелазећи огромну километражу, веома брзо хабају. У нашем возном парку имамо возила која су прешла више од пола милиона километара, тако да се и поред квалитетног одржавања не могу сматрати поузданим”, појаснио је Шешлија у изјави за Срну.

Он је рекао да су санитетска возила која су добили приликом отварања нове зграде Болнице у октобру 2018. године већ прешла по више од 300.000 километара.

“Надам се да ћемо у наредном периоду добити још оваквих возила, како бисмо додатно обновили возни парк. То би омогућило да наши пацијенти имају још квалитетнију здравствену његу”, поручио је Шешлија.

Filter 2019