Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /латиница

Бесплатни систематски прегледи у Болници “Србија” за борачку популацију из Источног Новог Сарајева

Извор: Филтер

Из Општине Источно Ново Сарајево обавјештавају борце Војске Републике Српске, који имају категорисан статус борца, да је у Болници “Србија” за њих обезбијеђен бесплатан систематски преглед.

“Уз великодушну помоћ болнице “Србија” и директора Небојше Шешлије, а у договору са Борачком организацијом општине Источно Ново Сарајево, Општинска управа обезбиједиће бесплатне систематске прегледе за борце Војске Републике Српске, који имају категорисан статус борца”, поручио је начелник ове општине Јован Катић.

Преглед укључује основне лабораторијске налазе, рендген плућа, ултразвук абдомена, интернистички преглед, специјалистички преглед пулмолога и специјалистички преглед хирурга.

Пријава мора садржати читко испуњен и потписан Пријавни образац (доступан на Портирници Општине Источно Ново Сарајево), доказ о пријави пребивалишта на територији општине Источно Ново Сарајево (ЦИПС), потврду категорисаног статуса борца – копију рјешења о категоризацији (уколико је проведен поступак категоризације, а немате примјерак рјешења, исти можете извадити у Општини Источно Ново Сарајево, канцеларија 16 – Одјељење за општу управу, борачко – инвалидска заштита).

Комплетирану документацију потребно је предати радним данима у периоду од 11 до 14 часова у канцеларију 33 или на Портирницу Општине Источно Ново Сарајево.

Позив остаје отворен до петка, 17.2.2023. године до краја радног времена, а динамика прегледа ће бити организована у складу с бројем пријава и по редослиједу пријављивања на основу списка који ће Општинска управа доставити болници „Србија“.

Filter 2019