Ћосић и Југовић даривали прворођене бебе у овој години

Извор: Филтер

Начелник општине Пале и градоначелник Источног Сарајева даривали су данас прворођене бебе у породилишту Болнице „Србија”. У нову годину Источно Сарајево је ушло са близанцима који су рођени 1. јануара у 11 часова и 38 минута.

Милица Пљеванчић првог јануара родила је близанце, Софију и Данила, који већ имају старију сестру.

„Планирали смо 3. јануара али бебе су журиле. Осјећам се одлично, особље је феноменално, сви ме пазе, а бебе су добре“, рекла је Милица.

Прворођене бебе су са подручја општине Пале па су начелник ове
општине Бошко Југовић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић даривали близанце. Kажу да у нову годину нисмо могли ући са љепшим
вијестима.

„Да су живи и здрави својој породици, двојим родитељима. Заиста је понос свих нас да се дјеца рађају, да пронаталитетна политика коју воде и општина и град уроде плодом и да нас буде више. Да остајемо овдје и на
тај начин чувамо Републику Српску“, поручио је Југовић.


„Пред крај прошле године када смо имали жеље за ову годину, говорили смо да нас буде више. Нема боље поруке на почетку ове године од ове да су нам прве бебе близанци, али и те да је једно дијете рођено 31. децембра, пар сати прије поноћи а да су тренутно у току два порода“, рекао је Ћосић.

Током 2022. године у Болници Србија у Источном Сарајеву рођено је 438 беба, што је за 15 мање у односу на 2021.

„То је број који је оквиран сваке године, 10-15 беба више или мање. То је стандард који је претходних година постављен у нашој установи“, каже Небојша Шешлија, директор Болнице „Србија“.

А ако је судити по броју рођених и порођаја који се очекују ових дана, беба ће у овој години бити и више.

Filter 2019