Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Jahorina: U funkciji 20 ski-staza, novitet staza za sankanje

Foto: TO Grada Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Skijalište Jahorina je dostupno u punom kapacitetu za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, a od ove godine dostupna je i staza za sankanje, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

– U punom kapacitetu dočekujemo sve veći broj turista zahvaljujući novim snježnim padavinama i temperaturnom minusu. Trenutna visina utabanog snijega na ski-stazama je više od 90 centimetara, a skijaši na raspolaganju imaju devet instalacija vertikalnog transporta i ukupno 20 ski-staza – navodi se u saopštenju.

Na Jahorini je moguće skijati od 9.00 do 16.00 časova, a u noćnom terminu od 18.00 do 21.00 čas.

U saopštenju se ističe da je od ove godine dostupna i staza za sankanje dužine 600 metara, da je za tu namjenu u pogonu sidro “Poljice”, a svi ljubitelji ove aktivnosti koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za ovo sidro.

Sankanje je moguće svaki dan u terminu od 16.00 do 18.00 časova. U ovom terminu za djecu su na raspolaganju i mini motorne sanke kao dodatna adrenalinska aktivnost na poligonu “Poljice”.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” poručuju da će naredne dane na ovoj olimpijskoj planini obilježiti sjajno skijanje, ali i odlična zabava uz noćni provod u Olimpijskom baru na vrhu planine.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com