Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Јахорина: У функцији 20 ски-стаза, новитет стаза за санкање

Фото: ТО Града Источно Сарајево

Извор: Срна

Скијалиште Јахорина је доступно у пуном капацитету за све љубитеље зимских активности, а од ове године доступна је и стаза за санкање, саопштено је из Олимпијског центра “Јахорина”.

– У пуном капацитету дочекујемо све већи број туриста захваљујући новим сњежним падавинама и температурном минусу. Тренутна висина утабаног снијега на ски-стазама је више од 90 центиметара, а скијаши на располагању имају девет инсталација вертикалног транспорта и укупно 20 ски-стаза – наводи се у саопштењу.

На Јахорини је могуће скијати од 9.00 до 16.00 часова, а у ноћном термину од 18.00 до 21.00 час.

У саопштењу се истиче да је од ове године доступна и стаза за санкање дужине 600 метара, да је за ту намјену у погону сидро “Пољице”, а сви љубитељи ове активности користе санке које су опремљене посебним адаптерима за ово сидро.

Санкање је могуће сваки дан у термину од 16.00 до 18.00 часова. У овом термину за дјецу су на располагању и мини моторне санке као додатна адреналинска активност на полигону “Пољице”.

Из Олимпијског центра “Јахорина” поручују да ће наредне дане на овој олимпијској планини обиљежити сјајно скијање, али и одлична забава уз ноћни провод у Олимпијском бару на врху планине.


©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com