Thu. Feb 2, 2023
ћирилица /latinica

Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža: Savjeti građanima zbog najavljenih padavina

Foto: Opština Istočna Ilidža

Izvor: Filter

Zbog najavljenih padavina i mogućnosti olujnih udara vjetra na području Republike Srpske danas je u prostorijama Opštine Istočna Ilidža održana sjednica Štaba za vanredne situacije.

Sjednici su, osim predstavnika Opštine, prisustvovali predstavnici Policijske stanice Istočna Ilidža, Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Crvenog krsta i sekretari mjesnih zajednica Istočne Ilidže.

Foto: Opština Istočna Ilidža

Prisutnima su predstavljena upozorenja Republičke uprave civilne zaštite i Republičkog hidrimeteorološkog zavoda, u kojima se navodi da se u periodu od 16. do 20. januara očekuju obilne padavine, koje mogu izazvati izlivanje bujičnih vodotoka, pojavu klizišta, kao i značajan porast vodotostaja rijeka.

Uz obilne padavine očekuje se i jak do olujni južni vjetar.  

“U skladu sa izdatim upozorenjima Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža je usvojio zaključke o preduzimanju preventivnih mjera, sa ciljem organizovane i pravovremene reakcije na eventualnu pojavu vremenskih nepogoda”, saopšteno je iz ove Opštine.

Foto: Opština Istočna Ilidža

U okviru ovih zaključaka Štab upozorava stanovništvo Istočne Ilidže da preduzme neophodne radnje kako bi se zaštitila imovina i pomoćni objekti od najavljenih olujnih udara vjetra. Građanima se savjetuje da na vrijeme uklone sve predmete koji mogu pasti sa visina, da izbjegavaju kretanje u blizini dalekovodnih stubova i starih stabala kako bi zaštili ličnu sigurnost, kao i da planiraju izmještanje pokretne imovine na sigurno.

Foto: Opština Istočna Ilidža

“U pripravnost su stavljena preduzeća koja rade na održavanju, a na dežurni broj civilne zaštite 057/316-027 građani mogu prijaviti eventualne probleme izazvane vremenskim nepogodama”, poručili su iz opštine Istočna Ilidža.

Filter 2019