Штаб за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа: Савјети грађанима због најављених падавина

Фото: Општина Источна Илиџа

Извор: Филтер

Због најављених падавина и могућности олујних удара вјетра на подручју Републике Српске данас је у просторијама Општине Источна Илиџа одржана сједница Штаба за ванредне ситуације.

Сједници су, осим представника Општине, присуствовали представници Полицијске станице Источна Илиџа, Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, Црвеног крста и секретари мјесних заједница Источне Илиџе.

Фото: Општина Источна Илиџа

Присутнима су представљена упозорења Републичке управе цивилне заштите и Републичког хидриметеоролошког завода, у којима се наводи да се у периоду од 16. до 20. јануара очекују обилне падавине, које могу изазвати изливање бујичних водотока, појаву клизишта, као и значајан пораст водотостаја ријека.

Уз обилне падавине очекује се и јак до олујни јужни вјетар.  

“У складу са издатим упозорењима Штаб за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа је усвојио закључке о предузимању превентивних мјера, са циљем организоване и правовремене реакције на евентуалну појаву временских непогода”, саопштено је из ове Општине.

Фото: Општина Источна Илиџа

У оквиру ових закључака Штаб упозорава становништво Источне Илиџе да предузме неопходне радње како би се заштитила имовина и помоћни објекти од најављених олујних удара вјетра. Грађанима се савјетује да на вријеме уклоне све предмете који могу пасти са висина, да избјегавају кретање у близини далеководних стубова и старих стабала како би заштили личну сигурност, као и да планирају измјештање покретне имовине на сигурнo.

Фото: Општина Источна Илиџа

“У приправност су стављена предузећа која раде на одржавању, а на дежурни број цивилне заштите 057/316-027 грађани могу пријавити евентуалне проблеме изазване временским непогодама”, поручили су из општине Источна Илиџа.

Filter 2019