Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Čubrilović u posjeti Istočnom Novom Sarajevu: Dobar primjer saradnje sa Vladom Srpske

Izvor: Filter

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović boravi u posjeti Opštini Istočno Novo Sarajevo. Nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom istakao je zadovoljstvo načinom na koji se Istočno Novo Sarajevo razvija.

“Ovo je po broju stanovnika vjerovatno najbrže rastuća lokalna zajednica u Srpskoj, sa perspektivama razvoja koje će i ovaj resor i Vlada podržati. To su projekti koji su značajni i za stanovnike ove opštine ali i Grada Istočno Sarajevo. Volio bih da ovako ohrabrujuće vijesti i podatke o broju stanovnika možemo čuti u svakoj opštini”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je pohvalio opštinsko rukovodstvo i ponovio da će imati podršku jer je, kako je naveo, zadovoljstvo sarađivati sa ljudima koji znaju šta hoće.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je da je razgovarano o brojnim projektima koji se tiču putne infrastrukture, a koji su planirani u ovoj godini.

“U svim dijelovima opštine planirani su projekti putne infrastrukture ukupne vrijednosti skoro 2,5 miliona KM. Već počinjemo sa realizacijom projekta ulice pored OŠ “Sveti Sava” vrijednosti 300.000 KM i za to smo prošle godine dobili podršku Vlade RS”, podsjetio je Katić.

On je dodao da preostaje rekonstrukcija saobraćajnice Jovana Raškovića, naselje Tvrdimići kao potencijalni turistički biser, te još nekoliko važnih projekata koji će se raditi tokom ove godine.

“Osim toga slijede nam značajni projekti koje Vlada podržava, poput nove osnovne škole, novog obdaništa ali i završetak studentskih domova i zgrade Rektorata. Ovo je dobar primjer saradnje na projektima koji su potrebni našim stanovnicima”, naveo je Katić.

Istočno Novo Sarajevo je prva opština koju je novi ministar saobraćaja i veza posjetio. Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić i zamjenik načelnika opštine Aleksandar Kostović.

Tokom dana, Čubrilović će se sastati i sa rukovodstvom Grada Istočno Sarajevo.

Filter 2019