Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Чубриловић у посјети Источном Новом Сарајеву: Добар примјер сарадње са Владом Српске

Извор: Филтер

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић борави у посјети Општини Источно Ново Сарајево. Након састанка са општинским руководством истакао је задовољство начином на који се Источно Ново Сарајево развија.

“Ово је по броју становника вјероватно најбрже растућа локална заједница у Српској, са перспективама развоја које ће и овај ресор и Влада подржати. То су пројекти који су значајни и за становнике ове општине али и Града Источно Сарајево. Волио бих да овако охрабрујуће вијести и податке о броју становника можемо чути у свакој општини”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је похвалио општинско руководство и поновио да ће имати подршку јер је, како је навео, задовољство сарађивати са људима који знају шта хоће.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић изјавио је да је разговарано о бројним пројектима који се тичу путне инфраструктуре, а који су планирани у овој години.

“У свим дијеловима општине планирани су пројекти путне инфраструктуре укупне вриједности скоро 2,5 милиона КМ. Већ почињемо са реализацијом пројекта улице поред ОШ “Свети Сава” вриједности 300.000 КМ и за то смо прошле године добили подршку Владе РС”, подсјетио је Катић.

Он је додао да преостаје реконструкција саобраћајнице Јована Рашковића, насеље Тврдимићи као потенцијални туристички бисер, те још неколико важних пројеката који ће се радити током ове године.

“Осим тога слиједе нам значајни пројекти које Влада подржава, попут нове основне школе, новог обданишта али и завршетак студентских домова и зграде Ректората. Ово је добар примјер сарадње на пројектима који су потребни нашим становницима”, навео је Катић.

Источно Ново Сарајево је прва општина коју је нови министар саобраћаја и веза посјетио. Састанку су присуствовали предсједник Скупштине општине Ведран Јованчић и замјеник начелника општине Александар Костовић.

Током дана, Чубриловић ће се састати и са руководством Града Источно Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com