Sun. May 28, 2023
ћирилица /latinica

Četiri osobe otele muškarca u Sarajevu pa uhapšene na Palama

Izvor: Filter

Juče je Policijskoj upravi Centar u Sarajevu prijavljeno je da su na području opštine Centar, nepoznate osobe otele muškarca E. R. iz Sarajeva.

Kako prenose sarajevski mediji, o tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, došli su do saznanja o četiri muške osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su operativnim radom locirani na području Pala, prenosi portal Kliks.

Otmica je rasvijetljena zahvaljujući uspješnoj saradnji između MUP-a KS, KPZ- a Sarajevo i PU Istočno Sarajevo.

U saradnji s policijskim službenicima iz Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapšeni su J.B. (1987), M.K (1990), A.S. (1976) i A.F. (1987), svi iz Sarajeva.

Sinoć oko 23.50 časova, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od policijskih službenika PS Pale preuzeli uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo otmice.

Istovremeno, policijski službenici su pronašli E. R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka.

Kako nezvanično saznaje Avaz, policija je rasvijetlila otmicu osuđenika Enisa Rezakovića iz Sarajeva.

“Rezaković je juče otpušten iz KPZ-a Sarajevo gdje je izdržao kaznu zatvora. Njega je ispred zatvora čekala ženska osoba R. E., ali su je pretekli otmičari. Enis nije daleko otišao, jer ga je odmah presreo Jasmin Rajković zvani “Deba”, te prisilio da uđe u Golf na obližnjem parkingu. Žena je počela da galami pokušavajući da zaustavi vozilo u kojeg su strpali Enisa, ali su je otmičari otjerali uz prijetnje. Ona je odmah alarmirala policiju”, piše Avaz.

Filter 2019